Blijf jezelf - schrijven van een succesvolle blogserie

Blijf jezelf – schrijven van een succesvolle blogserie

De belangrijkste tip voor een succesvolle blogserie? Blijf jezelf. In de eerste plaats houd je het langer vol als je schrijft in je eigen stijl. Daarnaast, hoe verleidelijk het ook is, probeer geen andere blogs (letterlijk) over te nemen. Er is zoveel content beschikbaar, jouw persoonlijkheid maakt het verschil.

Fouten maken mag

Je eigen stijl vinden kan lastig zijn voor de beginnende blogger, je hebt daar even tijd voor nodig. Geen probleem. Je bent daarin echt niet alleen. En daarbij, fouten maken mag. Als ik kijk naar mijn eigen blogs dan zijn er ook blogs die minder goed worden gelezen. Blijkbaar was de blog niet pakkend genoeg of sloot het onderwerp onvoldoende aan bij mijn lezers.

Jouw zakelijke online identiteit

Mijn schrijfstijl past bij mij, maar het is wel een bepaald element van mezelf. Als ik met vrienden aan het bellen ben, dan heb ik echt wel een andere toon. Een stuk informeler en veel meer flauwekul. Dit is een deel van mezelf dat ik vind passen bij de blogstijl die ik wil neerzetten voor LOU communicatie. Kortom, blijf jezelf, maar dan wel op zo’n wijze dat het past bij jouw zakelijke identiteit online.

Een geweldige blog geschreven, maar geen lezers?

Het schrijven van een blog is eigenlijk stap één. Je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat mensen jouw blog vinden. De SEO (Search Engine Optimalization) van je website, slimme content op social media of een nieuwsbrief. Het zijn allemaal middelen die ervoor kunnen zorgen dat jouw doelgroep de blog vinden en lezen. Deze stap wordt vaak vergeten. Daarbij duurt het ook even om een netwerk met lezers op te bouwen. Mijn eerste blog trok ook nauwelijks lezers, maar ik zie het aantal steeds toenemen. Wat hierbij helpt is het structureel schrijven en posten van berichten. Dus bijvoorbeeld elke donderdag of elke twee weken.

Uitbesteden?

Vind je dit allemaal teveel werk? Bedenk dan dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Een slimme webbouwer, iemand die jouw social media kanalen vult of zelfs een goede ‘ghostwriter’ kunnen jou het werk uit handen nemen. Ontdek waar je energie van krijgt of waar je extra ondersteuning voor wilt inhuren.

Scroll to Top