Contentmapping Haal meer uit je eigen content  

Contentmapping Haal meer uit je eigen content  

Zenden is iets anders dan ontvangen. Klinkt heel logisch toch? Toch zijn de verwachtingen in de praktijk vaak anders. “Het staat toch in onze nieuwsbrief?” Met andere woorden: we hebben het gecommuniceerd, dus de ontvanger heeft het vast ook gelezen. Onzin natuurlijk.

Algoritmes

Bij het communiceren op social media spelen er nog meer factoren mee. Je hebt niet alleen te maken met een ontvanger die ervoor kan kiezen om jouw boodschap te negeren. Maar je hebt ook te maken met diverse (onverklaarbare) algoritmes. Het kan dus zomaar voorkomen dat een groot gedeelte van je doelgroep, jouw hele boodschap niet heeft kunnen zien of lezen.

Zonde als je uren heb je zitten zwoegen op een interessante post, blog of filmpje en de respons blijft achter. Dat kan natuurlijk te maken hebben met jouw post. Wellicht is het voor de doelgroep toch minder interessant dan je in eerste instantie dacht, maar over het algemeen komt het door het beperkte bereik op dat moment.

Contentmapping

In mijn contenttraining heb ik steeds meer aandacht voor contentmapping. Met andere woorden: hoe haal je meer uit je bestaande content? Verschillende lezers en kijkers voelen zich aangetrokken door verschillende invalshoeken. Bovendien zijn er mensen die visueel zijn ingesteld en mensen die je eerder raakt met pakkende tekst. Het is dus mooi als je kunt werken vanuit één basis (idee/blog) en daar verschillende soorten content voor kunt maken.

Plaats ook content op verschillende tijden en dagen. Niet iedereen is op hetzelfde moment actief op social media. Als je gaat nadenken over het aanbieden van content in kleine stukjes, krijg je ook direct meer soorten content die je kunt plaatsen en ben je ook meteen veel meer zichtbaar.

Goede content kost tijd

Het maken van content kost tijd, hoe dan ook. Het werken met een goede contentmapping kost ook tijd. Echter, je hoeft niet steeds nieuwe content en nieuwe verhalen te verzamelen. Je bespaart tijd in de creatiefase, maar je hebt wel meer tijd nodig om je boodschap goed over te brengen. Vorige maand heb ik diverse tips gedeeld over content (in het algemeen), één belangrijke tip is werken met thema’s. Een thema zorgt namelijk voor een rode draad in jouw content. Dat helpt je vast ook bij het denkproces. In de volgende blog vertel ik je hoe je contentmapping in de praktijk kunt vormgeven.

Scroll to Top