Je kunt blijven vissen naar goede mensen! Ga voor de langdurige relatie

Je kunt blijven vissen naar goede mensen! Ga voor de langdurige relatie

Dit jaar heb ik diverse campagnes mogen opzetten voor het werven van nieuw personeel. Zowel in de zorg als in het onderwijs. Belangrijke bedrijfstakken waar heel veel mensen nodig zijn. Vooral het inspireren van de volgende generatie vind ik daarin erg belangrijk.

Intensieve samenwerking HR en communicatie

Samen met de klant kijk ik ook verder. Je kunt blijven vissen naar goede mensen, maar als je niet inzet op een goede langdurige relatie, dan verdwijnen jouw nieuwe collega’s in relatief korte tijd weer via de achterdeur. Goed personeelsbeleid komt in mijn optiek voort uit een intensieve samenwerking tussen HR en communicatie.

Voor het werven van personeel werk ik vaak samen met een ‘recruiter’. Maar wie is er in jouw organisatie echt bezig met het behouden van mensen?

Zowel bedrijven als medewerkers zijn door de coronaperiode anders naar werk gaan kijken. De ene persoon zag grote voordelen in het thuiswerken, de ander kon niet wachten om weer naar kantoor te gaan en weer een ander gaat voor 50/50. Inmiddels zien we dat de meeste mensen een voorkeur hebben voor hybride werken. Soms op kantoor en soms thuis.

Structurele aanpak

Dat betekent dat je ook structureel anders moet gaan kijken naar jouw interne communicatie. In de coronatijd zijn er natuurlijk al diverse initiatieven geweest. Herinner jij je bijvoorbeeld nog de digitale borrel? Maar nu is de vraag: ‘hoe zorg je voor een structurele aanpak’?

2022 is in mijn optiek hét jaar voor een goede structurele aanpak. Na twee jaar inspelen op alle ontwikkelen omtrent corona is het nu tijd om te werken aan een goede en gedegen basis. Een aanpak die een goede balans vormt tussen fun, verbinden & kennisdelen.

Deze drie pijlers benoem ik niet zomaar. Dit hebben mensen nodig in hun werk:

  • Erkenning en waardering
  • Leuke en aantrekkelijke werkomgeving
  • Verantwoordelijkheid en eigenheid
  • Ruimte om te groeien om je verder te ontwikkelen
  • Een duidelijke visie van het bestuur of de directie

 

Scroll to Top