Gedragsverandering

Gedragsverandering, starten met een voorbeeld

LOU communicatie heeft de ambitie om elke maand te bloggen over één bepaald thema. In september 2019 is het thema: “gedragsverandering”.

We starten met een voorbeeld …

LOU communicatie is met name actief in de non-profitsector, onderwijs, woningcorporaties, gemeenten en zorg. Organisaties die vaak te maken hebben met ‘gedragsverandering’. Als voorbeeld: je wilt dat huurders zorgvuldig omgaan met hun woonomgeving, je wilt dat inwoners netjes hun afval aanbieden of je wilt dat patiënten stoppen met roken. Maar gedragsverandering is zeker niet alleen een issue voor de non-profitsector. Ook de profitsector heeft er veel profijt bij om zich te verdiepen in gedragsverandering.

Tijd voor een filmpje

Ik wil dit thema introduceren met een filmpje. Wellicht een wat ouder filmpje, maar daardoor niet minder krachtig. Zelf zag ik het filmpje voor het eerst tijdens mijn opleiding communicatie C.
Het doel was simpel: meer mensen uitdagen om de trap te nemen in plaats van de roltrap. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Kijk maar mee.

Gekeken?

Ze hadden natuurlijk ook een bordje kunnen neerzetten met een cijfermatige onderbouwing waarom traplopen gezond is. Ze kozen voor iets heel anders en met effect. Een simpel voorbeeld, maar gedragsverandering is heel lastig. Hoe komt dat? Hoe pak je het slim aan? Deze maand wil ik je inspireren om na te denken over gedragsverandering.

Tot slot

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je hulp nodig? Twijfel niet een stuur een e-mail naar info@loucommunicatie.nl.

Blijf op de hoogte

Wil jij ook tips, tricks en meer ontvangen op het gebied van communicatie, social media en marketing? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van LOU communicatie.

[av_mailchimp list=’07a9f84085′ double_opt_in=’aviaTBdouble_opt_in’ on_send=” sent=’Bedankt! Je ontvangt zo een e-mail om je inschrijving te bevestigen.’ link=’manually,http://’ color=” av_uid=’av-vn51x’]
[av_mailchimp_field id=’0′ label=’E-mailadres’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_email’ av_uid=’av-swybx’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’1′ label=’Voornaam’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_empty’ av_uid=’av-m4qnx’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’2′ label=’Achternaam’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_empty’ av_uid=’av-fgllp’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’av-button’ type=’button’ check=” options=” label=’Inschrijven’ width=” av_uid=’av-asyvp’]
[/av_mailchimp]

Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief ga je akkoord met de [av_privacy_link]Privacyverklaring[/av_privacy_link].

Scroll to Top