Haal alles uit Canva

Haal alles uit Canva

Q and A

Hoe vaak gebruik je Canva?

“Elke werkdag. Voor LOU communicatie, maar ook voor nagenoeg elke klant. Niet alleen socials, maar ook offertes en presentaties. Klanten waarderen natuurlijk een stevige inhoud, maar  een aansprekende vormgeving doet ook heel veel.”

Maak je helemaal geen gebruik van vormgevers?

“Zeker wel! Canva is een handige tool, maar kan geen vormgever vervangen. Een nieuwe huisstijl en andere grote uitingen laat ik altijd maken door een professional. Maar eerlijk is eerlijk, Canva geeft vrijheid. Ik ben niet altijd afhankelijk van een vormgever. Vroeger (oma spreekt) moest je altijd hopen dat het paste in de agenda van de vormgever. Nu kan je redelijk simpel en snel een aanpassing doorvoeren.”

Voor wie is Canva onmisbaar wat jou betreft?

“Ik zie echt mogelijkheden voor iedereen die ‘iets’ wil communiceren. Ik heb regelmatig trainingen gegeven en ik doe dat nog steeds voor klanten op verzoek. Maar ook mijn zoon en dochter leren omgaan met Canva. Ze krijgen altijd toffe reacties op hun schoolwerk. De video-opdracht van mijn zoon is zelfs afgekeurd door school, omdat het er te professioneel uitzag. Dus ja, die docent was nog niet helemaal op de hoogte van de mogelijkheden. 😉”

5 concrete tips:

  1. Achtergrond verwijderen, voor de mensen met een betaald account. Met één druk op de knop verwijder je de achtergrond van elke foto.
  2. Qr-codes toevoegen in je ontwerp? Dat kan, goed zoeken onder ‘meer’.
  3. Om een foto, screenshot of zelfs video mooi te presenteren, zijn mockups en frames (lijsten) de uitkomst. Maak hier gebruik van.
  4. Ook voor mensen met een betaald account, pas heel snel het formaat van jouw ontwerp aan. Van een story naar een post en weer terug.
  5. Iets presenteren? In Canva kan je ook direct een video maken van jezelf.
Scroll to Top