Gedragsverandering

Het wijzende vingertje werkt niet

Het wijzende vingertje werkt niet

Persoonlijk kan ik dus niet langs een bord lopen met “pas op nat” zonder te checken of de verf nog nat is.  Alsof de waarschuwing mij uitnodigt om iets te doen wat niet mag. Het ‘wijzende vingertje’ werkt bij mij niet en verrassing …. ik ben daar zeker niet alleen in.

 

Je kent ze vast wel de borden langs de snelweg dat je beter niet op de je smartphone kunt kijken. Wist je dat dát het moment is dat de meeste automobilisten getriggerd worden om even te checken of er geen berichten zijn binnengekomen?

 

Ik las pas een artikel over de campagne #doeislief. Dat deze campagne juist een averechts effect zou hebben. Ik kon die gedachtegang volgen. Hoe komt dat toch? Waarschuwingen zijn er om ons te beschermen en toch kiezen wij ervoor om het tegenovergestelde te doen.

 

Dat komt omdat meer kennis niet automatisch zorgt voor een andere keuze. Als dat zou was, dan zou niemand meer beginnen met roken. Want elke tiener weet echt wel dat roken niet gezond is. Ons brein heeft al veel eerder een keuze voor ons gemaakt.

 

Daarbij blijkt ook nog dat we eigenlijk niet open staan voor argumenten voor een ander als we al (onbewust) een keuze hebben gemaakt. We luisteren dus niet zo goed naar die waarschuwingen. Wil je een verandering bereiken bij je doelgroep? Dan moet je dat echt anders aanpakken …. Je kunt je doelgroep namelijk alleen veranderen als ze dat zelf willen. Hoe … daar vertel ik deze maand meer over.

 

Tot slot
Ik ben dit thema gestart met een interessant filmpje. Klik hier om dit terug te kijken.
Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je hulp nodig? Twijfel niet een stuur een e-mail naar info@loucommunicatie.nl.

LOU communicatie blogt elke maand over een ander thema. In september 2019 is het thema: “Gedragsverandering”.

Blijf op de hoogte

Wil jij ook tips, tricks en meer ontvangen op het gebied van communicatie, social media en marketing? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van LOU communicatie.

[av_mailchimp list=’07a9f84085′ double_opt_in=’aviaTBdouble_opt_in’ on_send=” sent=’Bedankt! Je ontvangt zo een e-mail om je inschrijving te bevestigen.’ link=’manually,http://’ color=” av_uid=’av-vn51x’]
[av_mailchimp_field id=’0′ label=’E-mailadres’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_email’ av_uid=’av-swybx’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’1′ label=’Voornaam’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_empty’ av_uid=’av-m4qnx’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’2′ label=’Achternaam’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_empty’ av_uid=’av-fgllp’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’av-button’ type=’button’ check=” options=” label=’Inschrijven’ width=” av_uid=’av-asyvp’]
[/av_mailchimp]

Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief ga je akkoord met de [av_privacy_link]Privacyverklaring[/av_privacy_link].

Scroll to Top