Neerzetten van je eigen persoonlijke identiteit online

Neerzetten van je eigen persoonlijke identiteit online

Deze maand wil ik je graag concrete tips geven over het neerzetten van je eigen persoonlijke identiteit online. Ben je ZZP-er, heb je een eigen zaak, ben je ‘het gezicht’ van jouw bedrijf of afdeling of wil je via je eigen accounts jouw werk onder de aandacht brengen? Let dan op.

Er is een verschil tussen corporate content en content die je maakt vanuit je eigen (online) identiteit. Content die je meer maakt vanuit jezelf en die ook spontaner overkomt. En spontaan, daar houden mensen van. Over het algemeen: hoe persoonlijker… hoe beter het effect.

Concreet voorbeeld

Horecazaak 1: werkt met een contentkalender en plaatst met regelmaat posts over de diverse afhaalmogelijkheden en het concrete aanbod. Je ziet niet ‘het gezicht’ van de zaak, je ziet puur het eten. Horecazaak 2: gooit het over een andere boeg. Ze werken ook met een contentkalender, maar laten meer ‘achter de schermen zien’. Je ziet de chef, de keuken en de eigenaar vertelt regelmatig wat de plannen zijn en hoe de zaken lopen.

Ik gebruik in dit voorbeeld twee horecazaken, maar het is voor elke branche van toepassing. Horecazaak 2 is veel persoonlijker en over het algemeen dus meer ‘likeable’. De switch maken naar meer persoonlijke content is voor de ene persoon een vanzelfsprekendheid en voor de ander een grote stap. Ik wil je deze maand inspireren om meer aan de slag te gaan met persoonlijke content.

Februari: doemaand!

Deze maand plaats ik elke dinsdag en donderdag een concrete opdracht waar je direct mee aan de slag kunt om jouw content te verbeteren. Ik daag je uit om zoveel mogelijk opdrachten te volgen. Breng wat meer plezier in je content en zorg dat je opvalt.

Denk vooraf goed na

Voordat we gaan starten met concrete opdrachten is het belangrijk om vooraf eerst hierover na te denken:

  1. Hoe ziet je eigen online identiteit er nu uit? Google eens.
  2. Klopt dit beeld nog? Of wil je aanpassingen doorvoeren? Start hiermee.
  3. Wat wil je online laten zien? En wat niet? Wil je bijvoorbeeld ook jouw politieke voorkeur delen of juist niet? Of jouw mening over gevoelige zaken? Het is natuurlijk aan jou wat je wilt delen, maar denk hier vooraf wel goed over na.
  4. Op welke social media kanalen ga jij je richten? Waar voel je jezelf goed bij en waar zijn jouw klanten te vinden?

Heb je een antwoord geformuleerd op deze vier vragen? Dan kun je starten met meer persoonlijke content en het laden van jouw persoonlijke identiteit online. Heel veel plezier deze maand!

Scroll to Top