WerkplezierLOU communicatie

Ik vind het ontzettend leuk om mensen te inspireren en op een andere wijze aan het werk te zien. Voor een klant ben ik bezig om de overstap te maken van relatief ‘statisch’ intranet naar een intranet voor en door alle collega’s. Deze week hebben we de eerste grote stap genomen.

Vertrouw op je mensen

Als je de mensen uit je organisatie communicatief vaardiger maakt, dan maak je de communicatie echter, persoonlijker en vooral leuker! Voor het beste resultaat moet je collega’s begeleiden, uitdagen en vooral veel vrijheid geven. Vertrouw je collega’s en laat je verrassen.

Terug naar de klant

Vanaf deze week kunnen collega’s zelf hun nieuws posten op intranet. Dat lijkt een kleine stap, maar voor een organisatie die gewend is dat alleen de communicatieadviseur intern nieuws kan verspreiden een goed begin.

Deze week hebben collega’s een training gekregen. Zowel op het gebied van de techniek (hoe plaats ik een bericht?) als op het gebied van schrijven (is mijn bericht duidelijk en aantrekkelijk?). We hebben gehad over “what’s in it for me?” en de “5xW+H formule” enz. De sessies waren ontzettend leuk om te doen. En eerlijk is eerlijk zelfs ik was verrast. Er was 0 weerstand en iedereen ging enthousiast aan de slag. Ik kijk nu een dag later op intranet en zie ineens allemaal mooie items. Opvallende koppen, pakkende teksten en ik heb zelfs al collega’s aan de slag gezien met een (film)camera.

Tijdens de training heb ik gezorgd voor begeleiding, daarna heb ik ze uitgedaagd om aan de slag te gaan met één tekst en nu proeven ze de vrijheid en laten ze hun creativiteit zien. Ook collega’s waar je dat in eerste instantie niet direct van verwacht.

Vervolg

Natuurlijk zijn we er nog niet, dit is slechts de eerste stap. Maar ik weet zeker dat ook in de volgende fase we weer mooie nieuwe ontwikkelingen gaan zien. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.