Schrijven van een blog

Schrijven van een blog

Vorige maand heb ik geprobeerd je te inspireren om meer persoonlijke content te maken voor je zakelijke accounts. Een toegankelijke en makkelijke manier om te zorgen voor meer persoonlijkheid in je content is het schrijven van blogs.

Schrijf een blogserie

Je zou het bijna vergeten in het ‘geweld’ van video, maar het geschreven woord wordt nog steeds gelezen. Ruim 77% van alle internetgebruikers leest met regelmaat een blog. Met name in de ochtend voor de start van de werkdag. Ik hou zelf erg van blogs lezen en schrijven. Ik zie ook in mijn statistieken dat blogs op mijn website goed worden gelezen. Mensen komen op mijn website, omdat ze gericht zoeken naar bepaalde informatie.

Deze maand wil ik je inspireren om aan de slag te gaan met het schrijven van een blogserie. Bloggen is een slim middel om de juiste bezoekers naar je website te trekken. Regelmatig bloggen heeft ook een effect op jouw vindbaarheid op Google. Stel, ik blog structureel over ‘podcasts. Grote kans dat mensen die googelen naar dit onderwerp op mijn website komen.

Hou de lol erin

Slim communicatiemiddel of niet, je moet het wel leuk vinden om met regelmaat een blog te schrijven. Zonder lol en plezier is het heel lastig om het schrijven van een blogserie vol te houden. Het kost tijd en je moet voldoende inspiratie hebben. Maar laat dat je niet gelijk afschrikken. Ik merk in trainingen dat mensen eerst hun stijl en draai moeten vinden en dat dan over het algemeen het schrijven van blogs steeds beter gaat. Het is dus een kwestie van even doorzetten.

Aan de slag!

Voordat je gaat starten met het schrijven van blogs is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt over het volgende. Waar moet jouw blogserie over gaan en voor wie ga je schrijven? Schrijven over jouw bedrijf alleen is niet voldoende, denk vooral waarom zou de lezer de tijd nemen om jouw blog te lezen? De dooddoener ‘what’s in it for me?’ is ook zeker bij een blogserie van toepassing. Als je wilt dat lezers met regelmaat terugkeren is het belangrijk om hierbij stil te staan.

Werk dit voor jezelf eerst goed uit. De rest van deze maand geef ik je meer praktische tips over het schrijven van blogs.

Scroll to Top