Oeps…. We zijn trending topic!

LOU communicatie heeft de ambitie om elke maand te bloggen over één bepaald thema. In juli 2019 is het thema: “Media”.

Oeps…. We zijn trending topic!

De aanleiding kan onverwachts zijn of je zag het eigenlijk al op je afkomen. Jouw organisatie staat in de spotlight en de media (lokaal, regionaal en/of landelijk) wil jouw aandacht. Social media gaat er ook nog mee aan de haal en ineens ben je trending topic. Dit kan elke organisatie overkomen. Of het item nu negatief of positief is, er komt veel op je af en wat is slim om te doen? Ik heb al heel wat (landelijke) persissues mogen begeleiden. Deze maand geef ik je tips en tricks op het gebied van media.

De dag dat de telefoon blijft gaan

Er gebeurt van alles in je organisatie of ze staan zelfs voor de deur. Je hebt het gevoel dat je geen tijd hebt om na te denken. Belangrijke tip, een goede communicatieadviseur (woordvoerder) is jouw gids. Dat betekent concreet dat je hier vooraf in moet investeren. Zorg voor de juiste mensen om je heen (in dienst of op afroep) en zorg voor goede trainingen van je eigen medewerkers.

(Social) media

Het vak is complexer geworden dankzij social media. Niet alleen journalisten zoeken antwoorden. Ook klanten, buurtbewoners, betrokkenen of geïnteresseerden willen van jou een reactie. Kennis van social media en het toepassen van de juiste strategie is daarbij erg belangrijk.

Kom nu direct in actie

Voorbereiding is key en daar kun je vandaag al mee beginnen. Realiseer een actief persbeleid en een calamiteitenplan. Denk vooraf goed na wat er moet gebeuren, daar heb je nu nog alle tijd voor.

Hulp nodig?

LOU communicatie heeft ruime ervaring met het opstellen van een persbeleid en/of een calamiteitenplan. Maar ik kan er ook voor je zijn als je ad hoc een adviseur nodig hebt. Ik heb diverse (landelijke) persissues mogen begeleiden, met name in het onderwijs en bij woningcorporaties. Je kunt mijn contactgegevens alvast opslaan: info@loucommunicatie.nl.

Blijf op de hoogte

Wil jij ook tips, tricks en meer ontvangen op het gebied van communicatie, social media en marketing? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van LOU communicatie.

[av_mailchimp list=’07a9f84085′ double_opt_in=’aviaTBdouble_opt_in’ on_send=” sent=’Bedankt! Je ontvangt zo een e-mail om je inschrijving te bevestigen.’ link=’manually,http://’ color=” av_uid=’av-vn51x’]
[av_mailchimp_field id=’0′ label=’E-mailadres’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_email’ av_uid=’av-swybx’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’1′ label=’Voornaam’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_empty’ av_uid=’av-m4qnx’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’2′ label=’Achternaam’ type=’text’ value=” disabled=” check=’is_empty’ av_uid=’av-fgllp’][/av_mailchimp_field]
[av_mailchimp_field id=’av-button’ type=’button’ check=” options=” label=’Inschrijven’ width=” av_uid=’av-asyvp’]
[/av_mailchimp]

Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief ga je akkoord met de [av_privacy_link]Privacyverklaring[/av_privacy_link].

Scroll to Top